SITEMAP | PRINT
SØG  


 

Blandinger

 

Solina udvikler blandinger til hele fødevareindustrien – såvel smagsblandinger, funktionelle blandinger samt komplette blandinger med både smagsgivende – og funktionelle ingredienser. Blandingerne sammensættes således, at der opnås en unik og værdiskabende løsning til den enkelte færdigvare. En smagsblanding består som oftest af krydderier, krydderurter og/eller en booster i form af eksempelvis gærekstrakt. Der lægges stor vægt på, at blandingen, sammenholdt med den færdigvare hvortil den skal anvendes, bidrager med en fuldendt smag. Smagen skal bevirke at vores smagssanser; salt, surt, sødt, bittert og umami tilgodeses.

 

Funktionelle blandinger

 

Funktionelle blandinger kan bestå af ingredienser som bl.a. bibringer færdigvaren konsistens, holdbarhed/surhedsregulering eller stabilisering. Her er bl.a. tale om blandinger med stivelser, proteiner, kulturer og stabilisatorer, som enkeltstående eller sammen opfylder kravet til færdigvaren.

 

Udvikling i samarbejde med kunden

 

Skal produktet være uden allergener eller E-numre? Bliver færdigvaren ikke varmebehandlet under produktionsprocessen? Hvilken fremstillingsproces til færdigvaren skal anvendes? - dette er faktorer der skal fastlægges inden udviklingen af den enkelte blanding påbegyndes.

Udviklingsarbejdet foregår ofte i tæt dialog med den enkelte kunde. Solina tilbyder derfor i højere grad et kundespecifikt sortiment frem for et standard-sortiment.  

 

 

Udvikling af en blanding kan gribes an eller påbegyndes på flere måder:

 

Inspirations- & trend-seminarer:

 

Vi skræddersyer seminarer til den enkelte kunde. Solinas kreative produktudviklere og sælgere kender som udgangspunkt vores kunders primære ønsker, krav og behov. Ud fra dette udformes seminaret, således at blandinger præsenteres i produkter indenfor den enkelte kundes færdigvarekategori. Bedømmelse og dialog omkring den præsenterede inspiration er udgangspunkt for nye blandinger.

 

Workshop hos kunden eller Solina:

 

Solina afholder workshops. Enten hos kunden eller i Pilot Plant faciliteterne hos Solina. Fordelene ved disse workshop er hurtig opgaveløsning. Ligeledes er det særdeles værdiskabende for fremtidig sparring og udvikling med kunden. Kunden og Solina finder hinandens præferencer når der tales smag og konsistens.

 

Eksempler kan være:
- Ønske om hurtig løsning af smagsjustering af en blanding til kundens færdigvare
- Tilpasning af blanding som anvendes som konsistensgiver til kundens færdigvare 
- Udvikling af blanding med ny smag og/eller konsistens

 

Besøg hos kunden/Kundens henvendelse:

 

Vi inspirerer ligeledes med blandinger ved besøg hos vore kunder. Indsigten i den enkelte kunde betyder, at vi ved besøg hos kunden eller ved kundens henvendelse, kan inspirere kunden med eksempelvis nye smagstrends eller ny ingrediens i blanding for en konsistensoptimering.