SITEMAP | PRINT
SØG  


 

Mad skal føles rigtigt

 

Konsistens er en vigtig faktor, når forbrugeren køber fødevarer. Rigtig smag er ikke nok, for konsistens og udseende påvirker i høj grad oplevelsen af smagen på et produkt.

 

På samme måde, som man definerer smag i produktudvikling, er det også vigtigt at definere konsistens. For eksempel skal leverpostej i Sverige skæres i skiver, medens man i Danmark ofte serverer den varm og smørbar.


Det er samspillet mellem ingredienser og produktionsproces, der giver den endelige konsistens. Det er derfor vigtigt at have indgående kendskab til produktionsprocessen for at opnå den ønskede konsistens.
I pølseprodukter skaber man for eksempel konsistensen i et samspil mellem råvaren, ingredienserne og det valgte tarmprodukt, det være sig natur, collagen, fiber eller plast.
I vores pilotanlæg tester vi konsistensen i de færdige produkter, som skinker, pølser, pålægsvarer eller supper. Vi anvender desuden både vort eget og vores leverandørers testanlæg for til enhver tid at holde os ajour med det sidste nye inden for udvikling af konsistens i fødevarer.
Endelig kan vi også optimere  konsistensen på vore kunders eksisterende produkter.
 

Konsistensprodukter:

  • Stivelser
  • Fibre
  • Proteiner
  • Fosfater
  • Gelatine
  • Carregenaner
  • Stabilisatorer
  • Sukkerarter
  • Salt
  • Emulgatorer
  • Paneringsartikler
  • Starterkulturer
  • Funktionelle blandinger
  • Lageblandinger